Search
Search
Review Filem | Joey King is the Princess – 2022

Review Filem | Joey King is the Princess – 2022

Bila dah tengok Filem ni..

Kepada yang anti genre feminism anda dinasihatkan menjauhi filem ni sebab filem ni terlalu biased dan women always rights 不不

My point of view

PRO

– Banyak adegan fight ‘ONE SHOT’ nampak smart gila tengok dorang berlawan mcm ala2 filem Cartel Netflix tuuu

– Inilah akibat bila seorang puteri yang degil ketegaq nak mampuih tak nak dengar cakap bapak dia sebab tak nak kahwin untuk diplomasi punya pasal. Dan akhirnya kerajaan dia kena tibai sampai tumbang

– Bila ‘Hannah Delisha’ jadi ganas ada kudrat mcm jantan degil ketegaq nak mampuihh

– Muka comel tapi hati ada monster

– Tuan Puteri yang nampak mcm ala2 Disney Princesses Cinderella, Rapunzel, ala2 Arianna Grande tapi tak sesuai langsung budak2 nak tengok filem ni

– Kenapa dia nampak macam ada 9 nyawa macam kucing tapi aku tengok rupa dan badan dia mcm tak sesuai dengan watak 不

– Ada jalan cerita yang kuat boleh buat sekuel bagi sikit plot twiist sikit yg tindakan Princess adalah sebuah tindakan bodoh bila tak nak bergabung dengan kerajaan Julius, ada kerajaan besar datang nak jajah kerajaan Princess yg tak ada nama ni 不不

Contra

– Watak Princess pun tak ada nama.. Kerajaan dia pun tak ada nama.. Memang mcm ni ke kehendak produser?

– Macam tak logik banyak perempuan halus mulus mcm ni kudrat mcm bapak orang anak 10 yang tak mati2 dah macam hero tamil pun ada

– Kenapa sesat karakter cina / east Asian dlm zaman medieval European ni memang pelik bagi aku

– Kenapa tak ada hero lelaki langsung?? Awat lelaki zaman dia lelaki lembik sangat kaa? Raja pun lembik ya TUHAN. Baik tak payah jadi raja lahh. Watak Khai pun mati 不不

– nasib baik karakter Linh dlm filem ni tak terlalu mesra dgn Princess nanti wujud pulak adegan LGTVHD. Memang haru biru betul lah!!

Lebih baik Linh ni ganti dengan lelaki baru padu

– Julius nampak mcm kuat sangat mula2 dan akhirnya senang kena game dengan perempuan lembik 不不不

Penulis:Haider Hasbi
Sumber:
Facebook Movie Lovers Malaysia

PanggungWayang